Bye bye ketting, hello Belt drive!

De fiets en de ketting zijn bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden. En bij een ketting hoort helaas ook het eraf lopen van de ketting… Wie kent het niet; ben je onderweg en dan loopt de ketting eraf. Sta je op het fietspad, waarschijnlijk in de regen, moet de fiets op de kop en moet je de ketting er weer op zien te krijgen. Vieze handen gegarandeerd… Maar met de beltdrive is dat verleden tijd!

Wat is een beltdrive?

De beltdrive is een kunststof aandrijfriem die vooral bekend is bij sportieve fietsen, maar tegenwoordig is de riemaandrijving ook op steeds meer stadsfietsen te vinden. De grote voordelen van een riemaandrijving versus ketting zijn:

  • Hij gaat tot vier keer langer mee dan een traditionele ketting
  • Er is minder wrijving, dus de fiets fietst lichter en makkelijker
  • Hij maakt minder geluid tijdens het fietsen
  • Er is nauwelijks onderhoud nodig
  • Hij hoeft niet gesmeerd te worden, dus nooit meer vieze handen
  • Hij kan niet roesten
  • De kettingkast is overbodig omdat je niet met je broek in de ketting vast kunt komen te zitten en de beltdrive niet bang is voor een beetje regen of viezigheid

De Continental beltdrive die we bij Cortina gebruiken heeft veel voordelen, maar daarnaast ziet het er ook gewoon heel mooi uit. De beltdrive is te vinden op deze vernieuwende stadsfietsen die allemaal in een heren- en damesvariant te verkrijgen zijn.

Cortina Blau Beltdrive Continental

 

Mozzo

De Cortina Mozzo is de nieuwste sportieve fiets van Cortina, mét beltdrive en USB-stuurpen en is ideaal voor in de stad. Lekker licht van gewicht dus bijvoorbeeld ook ideaal om even een stukje met de Metro te reizen.

Blau

Een stoere fiets met minimalistisch design, dat is de Cortina Blau. Een echte sportieve stadsfiets mét beltdrive en USB-stuurpen om je telefoon op te laden tijdens het fietsen

 

Speed

De Cortina Speed is een lichtgewicht sportieve fiets. Heel geschikt om in de stad van A naar B te fietsen, bijvoorbeeld naar je werk.
Cortina Speed Herenfiets    Cortina Speed damesfiets

 

U4 Transport RAW Alu Brushed

De U4 Transport RAW is de transportfiets, maar dan weer in een heel nieuw jasje! Stoer en robuust met het Alu Brushed frame en met beltdrive. De U4 Transport RAW Alu Brush is er voor heren, maar ook voor dames die ook wel van een stoere fiets houden.
Cortina U4 Raw Alu Brushed herenfiets   Cortina U4 Raw Alu Brushed damesfiets

 

E-U4 Transport RAW Alu Brushed

Met de E-U4 Transport RAW is er nu ook een e-bike met riemaandrijving. Deze elektrische transportfiets ziet er stoer en robuust uit met het geborstelde aluminium frame. Hij is er uiteraard ook weer in een dames- en een herenuitvoering.

 Cortina E-U4 Alu Brushed herenfiets   Cortina E-U4 Raw Alu Brushed damesfiets